Na dvoru princa Jurija naraščajo nemiri ...

Obljube Radovednih orlov

Po podatkih, ki so nam jih posredovali zanesljivi viri s samega prizorišča dogajanja, se uporni bojevniki pod poveljstvom Črnega kneza pripravljajo na napad na grad viteza Jurija (znanega tudi pod vzdevkom "sveti"), ki stoji v bližini vasi Dole nad Idrijo (zemljevid z natančnim položajem graščine si lahko ogledate v galeriji).  

Vitez Jurij je po hitrih slih že poslal prošnje za pomoč vsem okoliškim vladarjem. Med drugim se bo na pomoč podal tudi steg Radovednih orlov, ki bo svoj bojni pohod pričel pred župniščem v Žireh v soboto, 7. maja ob 9h (četa in klan) oz. ob 11h (volki).

Ker bo pot dolga nepredvidljiva, bodo vsi člani stega primerno opremljeni za dvodnevni boj (beri: gojzerji, spalna vreča in armafleks, svetilka, topla oblačila, pribor za osebno higieno, pijačo za na pot). Seveda v boj ne morejo brez naše uniforme - kroja (srajca, rutka, modre hlače).

Zvečer pa se bodo našim vrlim skavtom pridružili starši in drugi ljudje dobre volje, da se poveselijo na slovesnosti obljub, ki jih bomo imeli med sveto mašo na gradu viteza Jurija ob 21.00. 

Praznovanje se bo nadaljevalo še naprej, domov pa se bodo - kot zmagovalci, upajmo - vrnili naslednji dan, v nedeljo, 8. maja popoldne.

Za dodatne informacije lahko pokličete vodje odprave ali pišete na rok.pisk[at]gmail.com

Objavljeno v Steg, Volki, Četa, Klan
Galerija slik

Komentarji Ta objava ima 0 komentarjev. Komentarji so vidni le prijavljenim uporabnikom.