Obljube Radovednih orlov

Kako smo se žirovski skavti podali gor v Dole in pomagali dobremu vitezu Juriju

V  soboto, 7.5.2011 smo se Skavti odpravili peš v Dole, kjer so potekale letošnje obljube. Pot navzgor je bila strma in naporna. Nekje na polovici poti smo se ustavili in počakali, da so se pripeljali volčiči. Skupaj smo odšli naprej.            

Med potjo je k nam je pritekel preplašeni vitez, saj so ga napadli črni vitezi. Pomagali smo mu. Po pol urni hoji smo se ustavili na jasi, nedaleč stran od našega cilja. Tam smo imeli kosilo. Ko smo vsi pojedli, smo še malo počivali in uživali na sončku. Po počitku smo se razdelili v skupine in vsaka skupina je morala narediti svoj loke, da smo imeli orožje za v boj proti črnimi vitezi. Veje smo našli kar v gozdu, vrvico pa so nam dali voditelji. Kmalu so bili loko narejeni in pot smo nadaljevali z zavezanimi očmi, kakor so nam naročili voditelji. S tem smo dokazali, da zaupamo drug drugemu ter da smo pravi vitezi. Vitezi so bili tudi tema letošnjih obljub, zato je bilo zaupanje še toliko bolj pomembno. Ko smo si spet odvezali oči, smo zagledali "sovražnike" (predstavljale so jih kar škatle :)). Napadli smo jih z lokom in zmagali smo. Šli smo naprej in kmalu zagledali črne viteze. Tudi te smo morali premagati, kar nam je uspelo. Končno smo prišli na cilj.

Preoblekli smo se v kroje za dvig zastave. Kmalu zatem smo morali tisti, ki smo imeli zvečer obljube odpisati izpit. Ko smo končali s pisnimi delom, so bili na vrsti še praktični izpiti. Vsi smo se dobro naučili in vsem je uspelo. Po izpitih so nam voditelji dali delo: baki in racmani so pripravili prostor za obljube oz. sveto mašo, orke so postavile smerokaze, vidre pa smo pripravile uvod v mašo ter okrasile oltar. Volčiči so se potrudili in napisali zahvale in prošnje. Ko se je stemnilo so prišli starši in duhovnik. Preden se je začela sveta maša z obljubami smo prižgali še ogenj in bakle. Najprej so dali obljubo novi volčiči, potem četa, nazadnje pa še klanovka. Obred je bil zelo lep. Po maši smo imeli ob ognju družabni večer,  pekli smo hrenovke in jedli pecivo, ki smo ga spekli. Pozno ponoči smo se odpravili na senik, kjer smo si uredili prostor za spanje.

Zjutraj, po jutranji telovadbi in zajtrku smo pomili posodo ter pospravili za seboj. Preden smo odšli smo imeli še viteške igre. Okoli 12. ure smo spustili zastavo, pojedli kosilo ter  se peš odpravili domov.     

Preživeli smo lep skavtski vikend, poln novih doživetij.

Objavljeno v Steg, Volki, Četa, Klan, SKVO
Galerija slik

Komentarji Ta objava ima 0 komentarjev. Komentarji so vidni le prijavljenim uporabnikom.