Za nami je svet stega

Na sončno nedeljo, 7. marca 2011 smo imeli žirovski radovedni orli svet stega ...

Na sončno nedeljo, 7. marca 2011 smo imeli žirovski radovedni orli svet stega, ki smo se ga lahko udeležili vsi 'skavtsko polnoletni' skavti, za vse tiste, ki pa še niso dopolnili 15 let, pa so glasovali starši.
»Svet stega?! Kva je pa tu?« je bil verjetno prvi stavek v naših glavah, ko smo na zimovanju prejeli vabila. Sveta stega pri nas namreč še nismo imeli in zato nas večina ni imela pojma, kaj naj bi tam počeli. Voditelji so nam podrobno razložili, da bomo volili delegata (dva izmed naših voditeljev), ki nas bosta zastopala na regijski in državni ravni združenja.
Po maši, ki smo jo, čeprav ni bila skavtska, preživeli v krojih in z rutkami okrog vratu, smo se vsi 'člani sveta' zbrali v župnišču v kapeli. Svet smo začeli s pesmijo Mi skavti smo slovenski, nad katero smo vsi blazno navdušeni :). Po ponovni obrazložitvi, zakaj in koga bomo volili smo na prej razdeljenih volilnih listkih obkrožili dva izmed naših voditeljev, ki bosta predstavljala žirovske barve v Sloveniji. Po štetju glasov smo takoj izvedeli rezultate, s katerimi, mislim, da smo bili vsi zadovoljni. Izvolili smo namreč Saro Petrovčič, našo Akelo in klanovodkinjo ter Blaža Kosa, četovodjo.
Po odpeti žirovski skavtski himni smo svet stega zaključili, pred kapelo pa so nas presenetile klanovke, ki so nam postregle s pecivom, ki so ga pripravile na srečanju.

Objavljeno v Steg

Komentarji Ta objava ima 0 komentarjev. Komentarji so vidni le prijavljenim uporabnikom.